Pizza

Her kommer en oppskrift på en pizza til deg som vil holde deg unna både gluten og meieriprodukter.

 

Dette er også en pizza for deg som liker pizza!

pizza deig
Elting Pizza Dough
Pizzabunn:

500 g Villa Paradiso glutenfri pizzamel

420 g/ml vann

25g extra virgen olivenolje

7/15 g fersk gjær (evt. tørr)

Følg anvisning på pakken. Trikset er å elte deigen godt og justere vannmengden slik at deigen blir for klissete.

La pizzadeigen stå å heve i 30 min, gjerne en 1 time, under et kjøkkenhåndkle.  

Anbefaler på det sterkeste en pizzasten til steking, og la da stenen varmes i ovnen en times tid før steking på 250-300 grader.

 

Om du ikke har pizzaten forvarmer du ovnen til 230 grader med stekebrett i ovnen.

 

Del så deigen i 4 deler og kjelv ut til 4 pizzaer. Bruk olje eller annet glutenfritt mel om du behøver. 

Forstek bunnene på stekebrett eller pizzasten i 1-2 min, før du legger de på en rist.

Caprese
Pizza Chef
Pizzatopping:

Det finnes uendelig mange muligheter til pizza topping. Her er mitt forslag:

Tomatsaus

Bøffel Mozzarella (Må være av Bøffelmelk!)

Skiver med tomat

Champingnon

Oregano

 

Pizza stekes med topping i ca. 10-12 minutter i 230 grader.

 

Toppes med serranoskinke og frisk basilikum når det er ferdig stekt. Nam!

Fresh Tomato Pizza med Basil