
Pizza
Her kommer en oppskrift på en pizza til deg som vil holde deg unna både gluten og meieriprodukter.
Dette er også en pizza for deg som liker pizza!


Pizzabunn:
500 g Villa Paradiso glutenfri pizzamel
420 g/ml vann
25g extra virgen olivenolje
7/15 g fersk gjær (evt. tørr)
Følg anvisning på pakken. Trikset er å elte deigen godt og justere vannmengden slik at deigen blir for klissete.
La pizzadeigen stå å heve i 30 min, gjerne en 1 time, under et kjøkkenhåndkle.
Anbefaler på det sterkeste en pizzasten til steking, og la da stenen varmes i ovnen en times tid før steking på 250-300 grader.
Om du ikke har pizzaten forvarmer du ovnen til 230 grader med stekebrett i ovnen.
Del så deigen i 4 deler og kjelv ut til 4 pizzaer. Bruk olje eller annet glutenfritt mel om du behøver.
Forstek bunnene på stekebrett eller pizzasten i 1-2 min, før du legger de på en rist.


Pizzatopping:
Det finnes uendelig mange muligheter til pizza topping. Her er mitt forslag:
Tomatsaus
Bøffel Mozzarella (Må være av Bøffelmelk!)
Skiver med tomat
Champingnon
Oregano
Pizza stekes med topping i ca. 10-12 minutter i 230 grader.
Toppes med serranoskinke og frisk basilikum når det er ferdig stekt. Nam!
