Pizza

Her kommer en oppskrift på en pizza til deg som vil holde deg unna både gluten og meieriprodukter.

 

Dette er også en pizza for deg som liker pizza!

pizza deig
Elting Pizza Dough
Pizzabunn:

500 g Helios lys bakemiks

1 ss sukker (kokosblomstsukker)

1 pose tørrgjær

4 dl vann (eller 2 dl vann/2 dl plantemelk)

1 ts salt

4 ss olivenolje

Pass på at det våte er lunket. Bland det våte med det tørre. La det være igjen litt mel til utbaking.

La pizzadeigen stå å heve i 1 time under et kjøkkenhåndkle.  

Etter en time forvarmer du ovnen til 230 grader med stekebrett i ovnen. Del så deigen i tre deler og kjelv ut til tre pizzaer. Bruk resten av melet mens du kjevler. 

Legg pizzabunnene på varme stekebrett og forstek de i ovnen noen minutter. 

Caprese
Pizza Chef
Pizzatopping:

Det finnes uendelig mange muligheter til pizza topping. Her er mitt forslag:

Tomatsaus

Bøffel Mozzarella (Må være av Bøffelmelk!)

Skiver med tomat

Champingnon

Oregano

 

Pizza stekes med topping i ca. 10-12 minutter i 230 grader.

 

Toppes med serranoskinke og frisk basilikum når det er ferdig stekt. Nam!

Fresh Tomato Pizza med Basil