Taco - med en ny vri!

Vi i Norge tror at fredagstaco'n er akkurat som i Mexico. Det er den altså ikke. Jeg har servert norsk taco til mexikanere, og de var ikke særlig imponert!

Her har jeg et forslag til en ny vri på taco'n. Den tar med seg litt mer autentisk meksikanske smaker samtidig som den beholder det vi liker best med den norske - tacokrydder!

Dette trenger du:

Guacamole:

2 modne avokado

1 tomat

1/2 rødløk

1/2 lime

2-3 fedd hvitløk

1 chilli eller 1/3 ts cayennepepper

1 ts olivenolje

salt og pepper

fersk koriander

Kylling og bønnestuing:

600 g kyllingfilet

2 ss kokosfett til steking

ca. 300 g økologisk sorte bønner

ca. 300 g økologiske kidney bønner

4 ss Helios Krydderblanging/ 1,5 pakke vanlig tacokrydder

1 dl vann

1 ss maizena utblandet i 1 dl vann

Quesadillas:

2 pakker corn tortillas

Synnøver Vego Ost

Dette gjør du:

Begynn med å lage guacamole. Det blir mye guacamole, men min erfaring er at det aldri blir nok!

Mos avokadoen i en bolle eller morter til en klumpfri tykk krem. Hakk hvitløk, chili og skjær tomater i små terninger. Bland opp i avokadoen. Bruker du ikke chilli, ha oppi cayennepepper. Bland inn limesaften, olivenolje og smak til med salt og pepper.

Skjær kyllingfileten i passe biter og stek dem i kokosfett. Bruk gjerne er større jerngryte, eller en stekepanne med høy kanter. Hell ut vannet av bønnene og skyll de før du putter de i gryta. Strø deretter i krydder og hell i 1 dl vann. La krydderet blandes godt inn på middels temperatur. Hell i litt maizena utblandet i vann for å tykne sausen, bland godt inn. La stuingen stå på lav varme i 10 min. Blir det tørt i gryta, hell i mer vann. Smak til og du ønsker mer krydder.

Quesadilla er veldig enkelt tortillas fylt med ost, men gjerne også mais, kylling, bønner osv...

Ta to lefser og legg 2 osteskiver i midten. Legg de i en varm stekepanne. la de stekes i 3-4 min på hver side. Når osten er smeltet og det har begynt å komme gylne flekker på lefsa, da er de nok stekt. 

legg de i et håndkle eller folie så de holder seg varme. 

Serveringstips:

En bolle rucculasalat

Ulike salsa etter ønske:

f.eks. tomatsalsa, salsa verde, mangosalsa 

Ekstra lime

foto: Marlene Andresen

Buen Provecho!

Oppskrift av

Marlene Andresen, Naturlignok

922 90 827

Rasmus Winderens vei 51, Oslo

Picture1.png
  • Black Facebook Icon

© Green Doctors AS 2020